Selecteer een pagina

Vergoeding zorgverzekeraars

Hypnotherapie wordt gezien als een aanvullende vorm van zorg en wordt derhalve vergoed vanuit een aanvullend zorgpakket. Hypnotherapie wordt complementair toegepast en heeft als doel: de mentale en fysieke processen te bevorderen en ziekten, klachten en aandoeningen te doen afnemen of te bestrijden. Het is een evidenced based therapievorm die ook steeds meer door de reguliere zorg wordt ondersteund.

Om het beoogde doel te bereiken maakt HypnoVital gebruik van directe hypnotherapie waarbij niet de symptomen maar de oorzaak wordt aangepakt. Directe hypnotherapie is een kortdurende maar effectieve en efficiënte therapievorm die bovendien door cliënten vaak als zeer prettig wordt ervaren.

Al onze hypnotherapeuten hebben een intensieve hbo-conforme opleiding genoten en zijn aangesloten bij een erkende beroeps- of brancheorganisatie. Vanwege hun opleiding en ervaring beschikken zij alleen over een AGB-code die nodig is om vergoedingen vanuit het aanvullende zorgpakket mogelijk te maken. 

Om voor een (gedeeltelijke)vergoeding in aanmerking te komen is een verwijsbriefje van de huisarts of medisch specialist niet verplicht. Wel dient uw zorgverzekeraar de beroepsvereniging waarbij een praktijk/therapeut is aangesloten te erkennen. Wij adviseren u om uw polisvoorwaarden te bekijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar alvorens u een afspraak voor een consult maakt. De benodigde AGB-codes vindt u op de pagina van de individuele praktijk.

Om u enig inzicht te geven in de hoogte van de vergoedingen en welke zorgverzekeraars hypnotherapie omarmen adviseren wij u om een kijkje te nemen op de website van zorgwijzer. Klik hiervoor op onderstaand logo en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor uw persoonlijke situatie.

Zorgwijzer vergoeding zorgverzekeraars
Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleent