Selecteer een pagina

Virtuele Maagband experts

De Virtuele Maagband is een uniek concept, bestaande uit vier of vijf behandelingen met hypnotherapie voor mensen met extreem overgewicht. Hoewel het protocol zich inmiddels ruim bewezen heeft, is het echter niet voor iedereen geschikt. Op deze pagina geven we een overzicht van de wijze waarop de behandelingen plaatsvinden als ook de pros en cons.

De virtuele maagband – voor wie geschikt?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de virtuele maagband heeft niet bij iedereen succes. Mensen verschillen van elkaar en voor ieder individu geldt dat de reden voor overgewicht anders is. Voor de één is de hoeveelheid voedsel inname verantwoordelijk voor de extra kilo’s, voor de ander geldt wellicht dat er sprake is van een stofwisselingsziekte. Hoe dan ook, een zogenaamde hypnotische maagring alleen is onvoldoende voor een blijvend en gezond gewicht. Het enige dat écht werkt is een verandering van de eetgewoonte iets wat weliswaar een stuk gemakkelijker gaat met wat extra hulp.

Velen beloven het, maar weinig hypnotherapeuten maken het waar. Pakkende teksten, vaak geschreven door marketing specialisten, doen geloven dat de virtuele maagband een wondermiddel is. Positieve ervaringen doen dit geloof nog wat extra stijgen. De werkelijkheid is echter vaak anders. Indien er geen goed en aanvullend advies gegeven wordt, dan is dit voor u de zoveelste poging om blijvend een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Het kan ook anders…

Virtuele MaagbandWij zijn van mening dat er zorgvuldig gekeken moet worden naar alle aspecten die een rol spelen bij overgewicht of obesitas. Indien u een BMI van 30 of meer heeft doet u er goed aan om uw gewicht te reduceren tot een aanvaardbaar niveau. Is uw BMI hoger dan 40, dan loopt u zelfs een gezondheidsrisico. Morbide obesitas kan lijden tot verschillende hieraan gerelateerde ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen, spier- en skeletaandoeningen en zelfs kanker.

Enkele van onze hypnotherapeuten zijn eveneens gespecialiseerd in het geven van voedingsadviezen. Behoort u tot de groep mensen met overgewicht en zoekt u naar begeleiding om uw gewicht te reduceren en gezonder te leven? Maak eens een afspraak met een in voeding gespecialiseerde therapeut. Mits verantwoord, behoort de virtuele maagband zeker tot de mogelijkheden.

Hoe verlopen de behandelingen met de virtuele maagband?

Bij de behandeling van de virtuele maagband wordt een operatieve ingreep in het ziekenhuis nagebootst. Er wordt vanuit gegaan dat ons onderbewustzijn geen verschil kent tussen werkelijk en fictie. Met andere woorden: u zult na de virtuele ingreep minder eetlust hebben. Het voorkomt echter niet dat u ongezond eet of drinkt. Zo kunt u na de ‘ingreep’ gewoon suikerhoudende frisdranken blijven drinken zonder dat u al te snel een vol gevoel heeft!

De eerste behandeling is gericht op de peroperatieve fase waarin u voorbereidt wordt op het plaatsen van de maagring. Tijdens de tweede behandeling ondergaat u de eigenlijke ‘operatie’ en wordt de maagband virtueel aangebracht. In de derde sessie wordt de maagring bijgesteld en in de vierde sessie volgt een aanvullende behandeling waarbij er specifiek gekeken wordt naar de oorzaak van het overgewicht. Het pakket bestaat verder uit een werkboekje en een thuissessie om de suggesties (het eetlustremmende gevoel) in stand te houden.

Specialisten op het gebied van gewichtsreductie

U kunt uw investering maar één keer uitgeven. U bent het waard om te kiezen voor een specialist. Bedenk: hypnotherapie biedt zoveel meer mogelijkheden om te coachen naar een verantwoorde levensstijl. Of u daarbij nu kiest voor enkele algemene behandelingen met hypnotherapie of voor de virtuele maagband, de professionals van HypnoVital zijn u daarbij graag van dienst.