Hypnose Scripts

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

De Begeidende vriend deepener (premium)

Dit script is uitsluitend zichtbaar en toegankelijk voor Scripts Only en Premium & Ultimate abonnementen.

De Begeleidende Vriend Deepener: Inleiding en Achterliggende Gedachten

Introductie

“De Begeleidende Vriend” deepener is een inventieve benadering van hypnotherapie, geïnspireerd door Milton Erickson’s “My Friend John” methode. De kracht van deze techniek ligt in het overbruggen van weerstand en het aanmoedigen van samenwerking door de cliënt te vragen een vertrouwde en geruststellende rol op zich te nemen: de rol van begeleider of leraar voor een dierbare vriend.

Achterliggende Gedachten

Het menselijk brein is van nature empathisch; de meeste mensen voelen de drang om anderen te helpen, vooral dierbaren. Door de cliënt te vragen een vertrouwde rol op zich te nemen en een vriend te begeleiden, verschuift de focus van hun eigen weerstand naar de zorg voor een ander. Het gevolg hiervan is dat terwijl de cliënt zijn ‘vriend’ instrueert, hij of zij onbewust zichzelf de instructies geeft en deze volgt.

Deze techniek maakt gebruik van projectie. Door het zich voorstellen van het begeleiden van een vriend, kunnen cliënten zichzelf buiten hun huidige gemoedstoestand plaatsen en zichzelf zien door de ogen van de ‘begeleider’. Dit creëert een afstand tussen hun huidige staat van weerstand en de gewenste staat van ontspanning, waardoor ze gemakkelijker in trance gaan.

Doelgroep

“De Begeleidende Vriend” deepener is met name geschikt voor:

Weerstandige Cliënten: Sommige mensen hebben moeite met overgave tijdens een hypnose omdat ze bang zijn de controle te verliezen. Door hen in de rol van begeleider te plaatsen, voelen ze zich meer in controle, wat kan helpen hun weerstand te verminderen.

Mensen met Sterke Empathische Neigingen: Individuen die van nature geneigd zijn om voor anderen te zorgen of die zich diep verbonden voelen met anderen, kunnen bijzonder goed reageren op deze benadering.

Eerste Keer Cliënten: Voor degenen die nieuw zijn met hypnotherapie en niet weten wat ze moeten verwachten, biedt deze techniek een geruststellende en vertrouwde aanpak.

“De Begeleidende Vriend” is een effectieve deepener die de natuurlijke empathische neigingen van de mens benut om weerstand te overbruggen en samenwerking te bevorderen. Door de cliënt in de rol van begeleider te plaatsen, wordt een veilige en vertrouwde omgeving gecreëerd waarin de cliënt gemakkelijker in trance kan gaan.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

× Hoe kan ik je helpen? Available from 10:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday